Startolj Video megfigyelő rendszerek, Video kamerák

Reklámozd a saját oldaladat isKompakt kamera.

A leggyakrabban használt kamera típus, a beépített optika és infra ledek miatt alacsony karbantartási igénnyel rendelkezik. A felépítését tekintve a nappali képek színesek, éjszaka (<10 lux) azonban átkapcsol fekete-fehér üzemmódba, így eltűnnek a színzajok, általában javul az érzékenység és bekapcsolnak az infra ledek. A professzionális működés eredményeként egyaránt alkalmas kül - és beltérre egyaránt.

Box kamera

Jellemzően ipari kamerának szokták hinni, pedig a kamerák belső felépítése szinte teljesen azonos a dome és kompakt kamerák felépítésével. Elsősorban speciális igényű helyeken használjuk, mint rendszám megfigyelés, egyedi távolságokban elhelyezkedő tárgyak megfigyelése. Fontos tudnivaló, a karbantartás igénye magas. Tudását tekintve megegyezik bármelyik másik kamerával, kivéve az extra szituációkat. Kültéren robosztusnak tűnik a kameraházaknak köszönhetően, azonban ez az előny jelentős költség többlettel jár, 220 V-os fűtő hálózat, kamera, optika, kültéri ház. Szintén kapható DAY/NIGHT kiépítésben, számos egyéb extrával, mint WDR, dinamikus zajszűrés.

Optika

A boksz kamerák elhagyhatatlan tartozéka, itt is ezer típus van jelen a piacon. Általában a látni kívánt tárgy kamerától mért távolsága, vagy az észlelni kívánt terület mérete alapján kerül kiválasztásra. A varifokal objektívek lehetőséget biztosítanak adott értékek között az objektív látószögének megváltoztatására. A folyamatos használat elengedhetetlen követelménye a folyamatos karbantartás.

Dome kamera.

Diszkrét fél gömb alakú kamera ház, általában sötét, vagy sötétített színű üvegezéssel, elsősorban beltéri kivitelben kapható és értelme is inkább beltéren van. A rögzítés elvét tekintve mennyezetre szokták szerelni, ami számos jellemzőjét befolyásolja. A fél gömb alakú házban nehezen követhető a kamera tájolása, így elrejthető a megfigyelt terület. Tudásában, szolgáltatásaiban megegyezik az előzőekben felsorolt két típussal. Kültéri kivitelben elsősorban a vandál biztos kiépítés lehet érdekes.

Rejtett és mini kamera.

Fontos és kihagyhatatlan technika, hisz számos helyen elkerülhetetlen az alkalmazása, nem csak bujkálás miatt, hanem esetleges helyszűke, vagy esztétikai okból. A legtöbb esetben beltérre tervezett kamera típusok, számtalan kameraház és optika kiképzéssel. Sos esetben láthatunk olyan kamerát ami riasztó mozgásérzékelő házába, füstjelzőbe van rejtve. A rejtett kivitel nem mentesíti a felhasználót a törvények betartása alól.

Digitális Rögzítő

A DVR, vagy egyszerűbben digitális rögzítő, két alap típus jelenik meg kínálatunkban. Négy kameráig kompakt eszközt használunk, ami leginkább egy DVD lejátszóra hasonlít, van benne egy HDD, egérrel, távirányítóval vezérelhető. Roppant egyszerűen telepíthető, azonban bővítésre nincs lehetőség. Számos funkciójában követi a nagy testvér, jelen esetben a számítógép alapú rögzítőket. A másik nagy csoport a számítógép alapú rögzítők, itt már számos extra funkció megjelenik, könnyen bővíthető a kameraszám 16 csatornáig, illetve a tárhelynek sincsenek korlátai. Nagyon gyors és praktikus hálózati eléréssel rendelkeznek. Fontos jellemző a szerviz háttér, a számítógép alapú rendszerek modulokból állnak és könnyen cserélhetők, a DVR-nél alap hiba esetén hosszabb ideig tarthat a szerviz. Összességében mindkét eszköznek megvan az előnye és hátránya, elsősorban a későbbi bővíthetőség és a pénztárca határoz. Kép felbontás D1, rögzítési sebesség csatornánként 6-15 fps. Minden eszköz rendelkezik Internet eléréssel, azonban a telepítés előtt jó tisztázni a távoli elérés prioritásait, hisz ez jelentősen befolyásolja a választott eszközt.

Speed dome kamera

A profik játékszere. Szinte minden igény kielégítésre alkalma kamera típus, kül- és beltérre egyaránt. Általában masszív fém kameraházak, erős konzolok. A kamer modulok számos fajtája létezik kiszolgálva minden márka elkötelezettjét. A kamerák mozgathatók távolról vezérlők segítségével. Természetesen minden irányba, fel és le 90 fok, körbe 360 fok és a ráadás a motoros objektív, 4-36 szoros zoomolható objektívek. Számtalan extra szolgáltatás, riasztó be- és kimenetek, RS 485 vezérlőjel kezelés, egyedi esetekben infra ledek, illetve beépített SD kártya foglalat. Egy-egy kamera hatalmas területet képes lefedni és online jelenlét mellett számos folyamat pontosítható, követhető. A vezérlést interneten keresztül is el lehet érni.

Kameraház

Kameraház, a legújabb kamerák kiépítése elsősorban kompakt, ami azt jelenti, hogy egy csőkamerában megtalálható minden, kamera, optika, fűtés, kameraház. Ettől függetlenül a boksz kamerák és speciális helyzetek megkövetelik a kameraház használatát. ilyenkor a helynek megfelelően érdemes korszerű kameraházat használni am i rendelkezik fűtéssel, esetleg hűtéssel is. A kamera típusoknál már taglaljuk a kamerák közötti különbséget, ami talán eloszlatja azt a tévhitet, hogy a nagy "bumszli" kameraházas kamera az isten.

IP kamera és webszerver

IP kamerák, korunk meghozta az IP technológiát, azonban az alkalmazások és használatuk csak a magasabb árkategóriában hoznak az analóg kamerákkal azonos minőséget. Ennek ellenére érdemes a hely ismeretében ezt a technológiát is szemügyre venni, hisz a legfontosabb előny az integráció és az egyszerű bővíthetőség.

Kamera szerelés, video megfigyelő telepítés, video megfigyelő biztonsági rendszerek